Dansk
Fortolkning
Æstetiske tekster/Litteratur
Romaner

UdlånsafdelingenInformationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  6. til 10. klasse Gymnasiale uddannelser papirbog  Nota 
Huskeseddel:
Alkohol
Og havet var vores himmel

Indholdsbeskrivelse:
Bathsheba og de andre hvaler lever og ånder for at jage. De kæmper en endeløs kamp mod mennesket. Sådan har det altid været, sådan vil det altid være. Men en dag, da de angriber et af menneskenes skibe, finder de et menneske, som bærer på en stor hemmelighed, og for første gang kommer hvalerne på sporet af ham - monsteret, myten, djævelen selv... Nu påbegynder den ultimative jagt på det onde, og når den er forbi, vil verden være forandret for altid.


Pædagogiske noter:

Trine Ferdinand
Og havet var vores himmel er en tankevækkende roman om den klassiske kamp mellem det gode og det onde - mellem naturen og mennesket. Det er også en historie om magt, loyalitet og besættelse. Om hvad vi gør ved hinanden for at opnå disse ting, og hvad vi vil ofre i jagten på det ultimative trofæ.
Historien er stærkt inspireret af klassikeren Moby Dick, men her set fra hvalernes synspunkt. I romanen er alting vendt på hovedet. I Moby Dick jagter mennesker hvaler, i romanen her jagter hvaler mennesker. I romanen ligger synsvinklen hos hvalerne, i Moby Dick ligger den hos menneskene.
For at få det fulde udbytte af referencerne til Moby Dick, bør eleverne kende til denne fortælling, inden de læser romanen. Lad dem evt. høre Ib Michaels spændende genfortælling af Moby Dick i podcasten 'Klassikere genfortalt', som der er linket til herunder. Eller genfortæl den selv for eleverne med hjælp fra det resume også er linket til.
Mange elever vil nok også komme til at tænke på Kaskelotternes Sang, hvor synsvinklen ligeledes ligger hos hvalerne, men som jages af menneskene.
Trine May har udviklet et undervisningsforløb til romanen, som der er linket til herunder.

Materialet findes på Nota:

Fysisk beskrivelse:
  • 158 sider

Sprog:
  • Dansk
  • Engelsk (orginal)

Klassetrin:
6. til 10. klasse.
GU

Antal i afdelinger:
  • 300 stk. i udlånsafdelingen. Kan bookes enkeltvis.
  • 2 stk. i Informationssamlingen
Placering i afdelinger: Skip Navigation Links.
Center for Undervisningsmidler
Informationssamlingen
Bornholm
sk
Ness, Patrick
Og havet var vores himmel
København
Dansk præsentationssamling - Grundskole
Skønlitteratur - Udskoling
sk
Ness, Patrick
Og havet var vores himmel

Udgivelsesår: 2018
Faust nr.: 4 594 130 2
ISBN: 9788711903452
DK5:
FUI:
Expand FUIFUI
Illustrator: Rovina Cai
Oversætter: Lene Ewald Hesel
Pædagogisk note: Trine Ferdinand

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...