Dansk
Fortolkning
Æstetiske tekster/Litteratur
Romaner
Dansk
Temaer
Ensomhed
Dansk
Temaer
Identitet
Dansk
Temaer
Mobning
Dansk
Temaer
Relationer - venner og familie

UdlånsafdelingenInformationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  7. til 10. klasse Gymnasiale uddannelser papirbog 
Huskeseddel:
Alkohol
Hvad ingen ved

Indholdsbeskrivelse:
Imse på 13 år er ensom og bliver mobbet og holdt udenfor i skolen. Hans halvbror Jonas, der er bordtennistræner, begynder at få erotiske følelser for Niklas på 11 år, der har talent og måske kan vinde det kommende danmarksmesterskab.

Sammenhæng:
Innafor ( 1 )


Pædagogiske noter:

Trine Ferdinand
Den korte roman tager fat i et af de mest tabubelagte emner, vi har; en ung fyrs pædofile tanker. Og vi kommer tæt på fx i beskrivelsen af Jonas' erotiske tanker, da han ser på drengen Niklas (som han er træner for) bade nøgen efter træning.
Pædofili er yderst frastødende for de fleste mennesker, og pædofile mennesker er ringeagtet eller udstødt af et fællesskab. De mennesker, som har pædofile tanker, må skjule dem fuldstændig for omverdenen. Problemet er, at tankerne ikke bare går væk af sig selv, og ofte bliver værre af at undertrykkes. Vi er måske nødt til at få et mere nuanceret syn pædofile tanker og årsagerne bag, så vi kan undgå overgreb og stigmatisering.
Der er mange tv-udsendelser, hvor pædofile fremstilles som monstre, der skal jagtes. Der er linket til et eksempel herover under Sammenhæng. Der er meget få udsendelser, som prøver at komme bag ved og forstå problemet på et dybere plan. Men det gør den norske dokumentar. Lad evt. eleverne se den hjemme som lektie som optakt til at diskutere den svære problematik.
Litteratur kan tilbyde os en dybere forståelse for tanker og følelser, som vi ellers ikke har adgang til. Det er når litteraturen kommer helt ind bag de svære følelser og tanker, at den virkelig kan rykke noget i os. Og det gør denne bog.
Romanen er fuld af væsentlige tematikker, svære problematikker og bugner af mulighed for refleksion og eftertænksomhed.

Fysisk beskrivelse:
  • 259 sider

Sprog:
  • Dansk

Klassetrin:
7. til 10. klasse.
GU

Antal i afdelinger:
  • 200 stk. i udlånsafdelingen. Kan bookes enkeltvis.
  • 2 stk. i Informationssamlingen
Placering i afdelinger: Skip Navigation Links.
Center for Undervisningsmidler
Informationssamlingen
Bornholm
sk
Bomann, Anne Cathrine
Hvad ingen ved
København
Dansk præsentationssamling - Grundskole
Skønlitteratur - Udskoling
sk
Bomann, Anne Cathrine
Hvad ingen ved

Udgiver: Gyldendal
Udgivelsesår: 2019
Faust nr.: 4 610 657 1
ISBN: 9788702273403
DK5:
Pædagogisk note: Trine Ferdinand

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...