Dansk
Fortolkning
Æstetiske tekster/Litteratur
Fantastiske fortællinger
Dansk
Fortolkning
Æstetiske tekster/Litteratur
Romaner

UdlånsafdelingenInformationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  3. til 6. klasse papirbog 
Huskeseddel:
Alkohol
Pigerne fra Nordsletten (1)
Prinsen

Indholdsbeskrivelse:
Tre forældreløse veninder: Sita, Anne og Maren flygter fra børnehjemmet og møder Sofiaslottets viltre prinsesse Victoria. De vil finde deres familier, og de møder vilde bjørne, en madglad konge og onde hekse under opklaringen af fortidens mysterium.


Pædagogiske noter:

Trine Ferdinand
En fantastisk fortælling med eventyrstræk, som kan stimulere læselyst hos eleverne, men som også sagtens kan være genstand for analyse i dansk på mellemtrinnet. Bogen her er den første i en serie. Den er en typisk frilæsningsbog, men med tanke på den faldende læselyst i 5.-6. klasse er det en rigtig god ide at lade eleverne læse den slags bøger i dansk, så børnene måske får lyst til selv at læse de andre bøger i serien. Pigerne fra nordsletten er nok mest til piger, så man kan evt. lade eleverne vælge mellem andre fantastiske fortællinger (se link til liste med forslag herunder). Det er dog vigtigt ikke at italesætte bøgerne som pige- eller drengebøger, men bare lade dem vælge.
Fortællingen foregår både i et mere realistisk univers (børnehjemmet) og et fantastisk univers (Kongeriget og Trixiaslottet). Pigernes forhold og relationer fylder meget, hvilket gør det let for børn i dag at identificere sig med karaktererne. De fire piger er ret forskellige, så det er oplagt at lade eleverne dække en af dem, mens de læser, og efterfølgende lave en personkarakteristik. Man kan også lade eleverne finde de typiske genretræk fra en fantastisk fortælling og eventyr.
Det er interessante referencer, som de fleste elever nok ikke får øje på af sig selv. Forfatteren skriver selv på sin hjemmeside: "Karakteren "Kong Platonius" er en fri fortolkning af filosoffen Platon, og Kong Aristolle har en del tilfælles med filosoffen Aristoteles - derfor uenigheden om "sandheden" ... og derfor hedder landet "Sofiariget"" Sofia betyder visdom ifølge Platon og Sokrates. Navnet går også igen i "Philosophia" som oversat betyder kærlighed til visdom. Disse filosofiske referencer kan læreren folde ud for eleverne.
Det er måske også interessant for eleverne at vide, at historien oprindeligt hed "Røverpigernes liv" og blev skrevet i 1981, da forfatteren var 10 år gammel.

Fysisk beskrivelse:
  • 164 sider

Sprog:
  • Dansk

Klassetrin:
3. til 6. klasse.

Antal i afdelinger:
  • 199 stk. i udlånsafdelingen. Kan bookes enkeltvis.
  • 2 stk. i Informationssamlingen
Placering i afdelinger: Skip Navigation Links.
Center for Undervisningsmidler
Informationssamlingen
Bornholm
sk
Kyed Knudsen, Line
Prinsen
København
Dansk præsentationssamling - Grundskole
Skønlitteratur - Mellemtrin
sk
Kyed Knudsen, Line
Prinsen

Udgiver: Gyldendal
Udgivelsesår: 2017
Faust nr.: 5 320 827 4
ISBN: 9788702232325
DK5:
Pædagogisk note: Trine Ferdinand

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...