Findes ikke i udlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  Billedbog  e-bog 
Huskeseddel:
Alkohol
Flyvere på himlen

Indholdsbeskrivelse:
Billedbog. Pigen Lidja er flygtning og bor nu i et andet land. Der blev krig i hendes land, og hendes bedste veninde dør. Hvordan skal hun nu få nye venner?

Sammenhæng:
Flyvere på himlen


Pædagogiske noter:

Dorte Haraldsted Mortensen
Til e-bogen "Flyvere på himlen" kan bookes et pædagogisk overlay, der består af en række opgaver og refleksionsøvelser, som eleverne tilgår gennem aktivering af markeringer i selve e-bogens tekst. Målgruppen for overlayet er 3. - 4. klasse og lægger op til at arbejde meget tekstnært. Se hvordan i den pædagogiske vejledning. Billedbogen "Flyvere på himlen" behandler svære problematikker, som død, krig og flugt, men gør det på en poetisk og gribende vis, som efterlader læseren håbefuld. Overlayet lægger i høj grad op til at eleverne undersøger tekstens tid, billedsprog og tomme pladser. Teksten er kort, men kompleks, og kræver at eleverne læser den flere gange. Billedbogen er en fiktiv beretning, hvor flygtningepigen Lidja tænker tilbage på sit liv før og efter flugten fra sit hjemland. Teksten indeholder sansemættede beskrivelser fra barndommens have.

 • CFU Danmark
  Dansk: 3., 4. kl.
  Dansk: 3., 4. kl.
  Dansk: 3., 4. kl.
  Dansk: 3., 4. kl.


Fysisk beskrivelse:
 • 28 sider

Sprog:
 • Dansk

Udgiver: Høst
Udgivelsesår: 2008
CFU ID nr.: CFUEBOG1066286
ISBN: 9788763825504
DK5:

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...