Findes ikke i udlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  e-bog 
Huskeseddel:
Alkohol
Onsdag aften lige før syv

Indholdsbeskrivelse:
Krimi. 6 multikulturelle klassekammerater kommer ud for den værst tænkelige ulykke, som vil ændre deres liv.


Pædagogiske noter:

Martin Bach Poulsen
Onsdag aften lige før syv foregår over en kortere periode i et forstadsbyggeri i Sverige, fyldt med indvandrere og svenskere fra nederste sociale lag. Omdrejningspunktet er et mord der foregår en onsdag aften lige før syv. Vi får beskrevet begivenhederne før og efter mordet, og der i gennem får vi en forklaring og forståelse af, hvad der er sket og hvorfor.
Det er en anderledes bog, da den har 6 forskellige hovedpersoner, som vi følger på skift. Det giver mulighed for at arbejde meget med personkarakteristik, fortællere og synsvinkler hos personerne, da flere episoder bliver beskrevet med forskellige øjne på det der foregår.
Bogens opbygning, hvor den springer i tid og fortællere, giver også god mulighed for at arbejde med komposition og udfordre eleverne i deres læsning og forståelse af historien.
Hovedpersonerne går i den samme klasse og har nogle af de samme vilkår og problemer at slås med, men de vælger at håndtere dem på forskellige måder og det gør bogen åbner op for diskussioner af bogens dilemmaer ud fra forskellige vinkler.
Bogens temaer er venskab, indvandring, integration, identitet, fremtidsdrømme, og forhold til forældre.
Det vil være oplagt at arbejde med indenfor kompetenceområdet Fortolkning med færdigheds- og vidensmålene fortolkning, vurdering og perspektivering.

  • CFU Danmark
    Dansk: 7., 8., 9. kl.
    Dansk: 7., 8., 9. kl.


Sprog:
  • Dansk
  • Svensk (orginal)

Udgiver: Høst
Udgivelsesår: 2015
CFU ID nr.: CFUEBOG1069546
ISBN: 9788763839174
DK5:

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...