Dansk
Fortolkning
Æstetiske tekster/Litteratur
Romaner
Dansk
Temaer
Anderledes
Dansk
Temaer
Identitet

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  7. til 10. klasse Ungdomsuddannelser e-bog 
Huskeseddel:
drama
Håbet er som en muskelhund
når man bliver kaldt et monster, er man nødt til at prøve at opføre sig som et menneske

Indholdsbeskrivelse:
Teenageren Janus bor sammen med en masse andre børn og unge i en godt bevogtet lejr inde i skoven. Efter et forgæves flugtforsøg opdager han, hvor uønskede han og de andre børn er i samfundet.

Andre formater:
Denne ebog findes også som bog


Pædagogiske noter:

Karina Kiær
Forfatteren skildrer et fremtidssamfund gennemsyret af frygt for det anderledes. Et samfund hvor man må kæmpe for de basale menneskelige værdier. Tematikken er i tråd med dystopiske ungdomsromaner som Hunger Games- og Maze Runner-serier. Handlingen adskiller sig ved at være mere realistisk skildret, hvilket øger identifikationsmuligheden med hovedpersonen, der er en fejlleverance fra ægdonerfirmaet HOPE.
Der kan i undervisningen arbejdes med fokus på kompetenceområdet fortolkning.
Oplevelse og indlevelse med fokus på æstetisk sprogbrug, fortællestruktur, komposition og fortolkningsorienterede læsestrategier. Undersøgelse med fokus på systematisk at undersøge genre, sprog, symbolik, forfatter, værk, fortæller og fortællerpålidelighed ved hjælp af analysemetoder og forståelsesstrategier. Fortolkning med fokus på identitetsfremstilling, flertydige fortolkninger og bud på sammenfatning af fortolkningsarbejdet. Vurdering med fokus på at vurdere teksten ved at se på form, forskellige fortolkninger og kvalitet. Perspektivering med fokus på at sætte tekster i perspektiv til aktuelle problemstillinger og andre æstetiske tekster. Oplagt til etiske diskussioner om genfejl, til- og fravalg.
Semantisk læremiddel, med en aktuel problemstilling.
OVERLAY UDARBEJDES.

Sprog:
  • Dansk

Klassetrin:
7. til 10. klasse.
Ungdomsuddannelser

Antal i afdelinger:
  • Ubegrænset antal
Udgiver: Høst
Udgivelsesår: 2016
CFU ID nr.: CFUEBOG1069548
ISBN: 9788763846622
DK5:
Pædagogisk note: Karina Kiær

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...