Dansk
Fortolkning
Æstetiske tekster/Litteratur
Romaner
Dansk
Temaer
Anderledes

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  0. til 3. klasse e-bog  Lydbog 
Huskeseddel:
Dansk
Lille frø

Indholdsbeskrivelse:
Lille Frø kommer til at bo hos familien Frø. Men han er meget slem. Og til sidst rejser Lille Frø ud i verden, fordi han tror, at ingen kan lide ham! Men mon ikke det ender godt til sidst?


Pædagogiske noter:

Trine Ferdinand
Lille frø er en fantastisk børnebog, som kandiderer til at blive en børnebogsklassiker. Lille Frø er både sjov og giver noget at undre sig over og tale sammen om. Den er en form for moderne fabel uden tydelig morale, selvom der nok kan alligevel udledes en.
Der er ideer til at arbejde med bogen i den vejledning, som der er linket til herunder.
Budskabet kunne være, at vi skal være tolerante og rummelige overfor alle børn, også de slemme og utilpassede, og netop de kan vokse op og vise oversete potentale. Disse værdier og syn på barnet som kompetent og kreativ genfindes i mange ældre nordiske børnebøger fx Pippi Langstrømpe og Emil fra Lønneberg, men er modsat i fx Peter Pedal eller Frække Frederik.
Der er er et interessant synsvinkelskift i billederne, der hvor guruen beder Lille Frø lukke øjnene og hvile i sig selv. Her skrifter billederne fra totalbillede af de to, bliver helt sorte, indtil Lille Frø åbner det ene øje på klem, og vi ser guruen ud gennem en sprække i det sorte. Altså synsvinklen vises visuelt i billedet som Lille Frøs.
Bogen kan læses i forbindelse med forløbet om Jacob Martin Strid på Gyldendals Danskportal for indskolingen. Bogen indgår i forløb om "Billedbøger" og "Foldebøger" på samme portal.
Der er link herunder til video om at lave foldebøger i arbejdet med bogen.
Der er også link til en pæd. vejledning til bogen.

  • CFU Danmark
    Dansk: 0., 1., 2., 3. kl.
    Dansk: 0., 1., 2., 3. kl.

Supplerende materialer:

Sprog:
  • Dansk

Klassetrin:
0. til 3. klasse.

Antal i afdelinger:
  • Ubegrænset antal
Udgiver: Gyldendal
Udgivelsesår: 2017
CFU ID nr.: CFUEBOG1100754
ISBN: 9788702251722
DK5:
Pædagogisk note: Trine Ferdinand
Pædagogisk vejledning: Dorthe Eriksen

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...