Dansk
Fortolkning
Andre æstetiske tekster/multimodale
Billedbog

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  7. til 9. klasse Billedbog  e-bog 
Huskeseddel:
drama
Lejren

Indholdsbeskrivelse:
Billedbog for større børn, unge og voksne om barndommen som en umenneskelig og barsk arbejdslejr, som man kun kan overleve ved at blive ensrettet og fantasiløs.

Andre formater:
Denne ebog findes også som bog


Pædagogiske noter:

Trine Ferdinand
Forlaget har udgivet en litteraturguide til denne barske billedbog. Til e-bogen kan der vælges et overlay med indlejrede elevopgaver til de første fem opslag. Overlayet skal lede eleverne godt vej med analysen, så de får øje på, at billedfortællingen skal læses som en allegorien, hvor barndommen skildres som et liv i en koncentrationslejr! Bogen er tætpakket med symbolik til både nutidigt barndomsliv og nazistiske koncentrationslejre. Bogen har et provokerende syn på barndom og de voksnes rolle som opdragere. Her er masser af stof til analyse, fortolkning og diskussion i de ældste klasser.
Litteraturguiden lægger op til, at eleverne som førlæsnings-aktivitet arbejder med begrebet barndom ud fra forskellige perspektiver: historisk, samfundsmæssigt og kulturelt. De skal undersøge barndom før og nu, børns rettigheder, den gode opdragelse og børnekultur. Her er det oplagt at lade eleverne få viden om disse emner ved at se tv-udsendelser. Derfor er der linket til flere relevante tv-udsendelser under 'Sammenhæng' herover.
Efter endt læsning kan man perspektivere til børns vilkår i fortidens virkelige koncentrationslejre ved at lade eleverne se den gribende dokumentar, "Theresienstadt - danske børn i nazistisk fangeskab".
Man kan høre Oscar K læse bogen højt og sætte musik til via linket herunder.

  • Rosinante & Co
    Dansk: 7., 8., 9. kl.
    Dansk: 7., 8., 9. kl.


Sprog:
  • Dansk

Klassetrin:
7. til 9. klasse.

Antal i afdelinger:
  • Ubegrænset antal
Udgiver: Høst
Udgivelsesår: 2018
CFU ID nr.: CFUEBOG1101871
ISBN: 9788763861267
DK5:
Forfatter: Oscar K.
Kunstner: Dorte Karrebæk
Pædagogisk note: Trine Ferdinand
Pædagogisk overlay: Trine Ferdinand

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...