Dansk
Fortolkning
Æstetiske tekster/Litteratur
Romaner
Dansk
Temaer
Ensomhed
Dansk
Temaer
Identitet

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  5. til 7. klasse e-bog 
Huskeseddel:
drama
Zam

Indholdsbeskrivelse:
Zam er zombie, og har kun en ven, Sofie. Han mobbes i skolen, og en dag bliver det for meget, og han bider Oscar. Det får frygtelige konsekvenser for Zam og alle zombierne, der bor i byen.

Sammenhæng:
Zam


Pædagogiske noter:

Martin Bach Poulsen
Et semantisk læremiddel der kan opfylde krav indenfor kompetenceområderne læsning og fortolkning. Færdigheds- og vidensområderne sprog- og tekstforståelse, sammenhæng, oplevelse og indlevelse, undersøgelse, fortolkning, vurdering og perspektivering.
Eks. på læringsmål: eleven kan ud fra sin viden om tema, genre forløb og personskildring udpege centrale elementer i romanens handling og tematik samt gøre rede for hovedpersonens udvikling.
"Zam" et værk, der er taget en bid af forneden til højre, og en roman, der er bid i. En utraditionel zombieroman fortalt fra zombien Zams synsvinkel og med ham som hovedperson. Mange intertekstuelle referencer. H. C. Andersen, Rip, Rap og Rup, Emil fra Lønneberg, som er Zams yndlingsbog og Mark Twains outsider Huckleberry Finn. En politisk samtidsroman om at stå uden for fællesskabet og føle sig forkert og afvist. Fortællingen foregår på flere niveauer. Både på zombie- og menneskeniveau.
Skal det eksistentielle og væsentlige i "Zam," fortællingen om at være udstødt og søge fællesskabet forstås helt, er fortolkningsfællesskabet i klassen nødvendigt.
Danskfagligt kan der arbejdes med genre, komposition, fortælleteknik, intertekstuelle referencer, hovedpersonens udvikling og tematik.

  • Rosinante & Co
    Dansk: 5., 6., 7.  kl.
    Dansk: 5., 6., 7. kl.

Fysisk beskrivelse:
  • 169 sider

Sprog:
  • Dansk

Klassetrin:
5. til 7. klasse.

Antal i afdelinger:
  • Ubegrænset antal
Udgiver: Høst
Udgivelsesår: 2015
CFU ID nr.: CFUEBOG1101872
ISBN: 9788763861281
DK5:
Illustrator: John Kenn Mortensen
Pædagogisk note: Karina Kiær

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...