Dansk
Fortolkning
Andre æstetiske tekster/multimodale
Spillefilm
Dansk
Temaer
Anderledes
Dansk
Temaer
Kærlighed
Dansk
Temaer
Skoleliv
Engelsk
Temaer
Great Britain - Britain, Scotland, Wales
Engelsk
Temaer
Love

Findes ikke i udlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  6. til 10. klasse Ungdomsuddannelser Online 
Huskeseddel:
drama
Old Boys

Indholdsbeskrivelse:
Vi er på en kostskole i England. En ny fransklærer får job på skolen og han har sin datter med. Drengen Amberson bliver forelsket i hende men hun er pjattet med en af de andre elever på skolen. Så hvad gør Amberson?

Det danske Filminstitut skrev således i forbindelse med at filmen indgik i "Med Skolen i Biografen":
Forvekslingskomedie og veloplagt ungdomsfilm. På en engelsk kostskole for drenge, hvor man dyrker rå maskulinitet og sin egen version af rugby, kæmper den splejsede Amberson for at finde sin plads. Hans tilværelse bliver yderligere kompliceret, da han skal hjælpe skolens ikke særligt romantiske sportshelt med en poetisk forførelse af datteren til skolens nye fransklærer. Amberson er selv forelsket og står usikkert mellem de to. Old Boys er en frisk nyfortolkning af Edmond Rostands klassiske skuespil Cyrano de Bergerac fra 1897.


Pædagogiske noter:

Jan Frydensbjerg Jørgensen
På Caldermount, en fiktiv engelsk kostskole, gør den lille, undertrykte teenager Amberson, alt hvad han kan for at passe ind i skolens klassiske kostskolehierarki. Han ydmyges og udnyttes ofte af de noget større skolekammerater, men tager med oprejst pande imod alle de slag, der kommer. Særligt i kostskolens noget mærkelige udgave af rugby-spillet.
Meget ændrer sig dog den dag den nye fransklærer ankommer med en datter på drengenes alder. Agnes. Mødet mellem Amberson og Agnes bliver hurtigt til et voksende venskab, hvor deres kreative og kunstneriske evner kan komme til udtryk. Men Agnes er forelsket i skolens flotte helt og anfører, den lettere tumpede Winchester. Winchester søger derfor råd hos Amberson, da Agnes begynder at efterspørge den kunstneriske kreativitet, som Winchester ikke besidder. Afslutningsvis formår filmens tre unge hovedpersoner hver for sig at sige fra overfor de tåbelige traditioner og forventninger, som de konfronteres med.
*Old Boys' er en skæv, humoristisk og veloplagt coming of age-film. Den giver et lidt karikeret indblik i det noget forstokkede kostskoleliv, hvor gamle traditioner og oldnordiske kønsstereotyper stadig hersker. Filmen er oplagt at beskæftige sig med som en udviklingshistorie, og de tre hovedpersoner er tydeligt optegnede, så et dansk- eller engelskfagligt arbejde med filmen kan oplagt kredse om personkarakteristikken.

 • CFU Danmark
  Dansk og Engelsk i 6.- 10. klasse
  Dansk og Engelsk i 6.- 10. klasse
  Dansk og Engelsk i 6.- 10. klasse
  Dansk og Engelsk i 6.- 10. klasse

Fysisk beskrivelse:
 • 96 min

Sprog:
 • Engelsk

Undertekster:
 • Dansk

Klassetrin:
6. til 10. klasse.
Ungdomsuddannelser

Udgivelsesår: 2018
Distributør: Angel Films, 2020
CFU ID nr.: CFUFILM1106018
Spilletid: 96 min.
DK5:
Instruktør: Toby MacDonald
Manuskriptforfatter: Freddy Syborn
Luke Ponte
Pædagogisk note: Jan Frydensbjerg Jørgensen
Skuespiller: Alex Lawther
Jonah Hauer-King
Pauline Etienne

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...