Dansk
Kommunikation
Sprog
Dansk
Temaer
Identitet

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  Gymnasiale uddannelser Voksenuddannelser Online 
Huskeseddel:
Alkohol
I sproget er jeg
voices of the world

Indholdsbeskrivelse:
Om verdens sproglige mangfoldighed. Der er ca. 6500 sprog i verden, men i øjeblikket forsvinder der i gennemsnit et sprog hver 14. dag. Kolonisering og de store hovedsprog har haft en stor indflydelse på udryddelsen af mange sprog. Med døden af disse sprog forsvinder der kulturelle rødder og kulturel forståelse. Tiden har tilmed en stor indflydelse på sprogene, som er i en konstant udvikling.


Pædagogiske noter:
Den pædagogiske vejledning retter sig mod faget dansk i det første år af ungdomsuddannelserne. Denne pædagogiske vejledning sætter fokus på sammenhængen mellem sprog, identitet og kultur og kommer med forslag til, hvordan eleverne med udgangspunkt i en tv-udsendelse kan arbejde systematisk og reflekterende med udvikling af deres skriftsproglige kompetence. Tv-udsendelsen" I sproget er jeg. Voices of the world" fortæller om verdens sproglige mangfoldighed. Der er ca. 6500 sprog i verden, men i øjeblikket forsvinder der i gennemsnit et sprog hver 14. dag. Kolonisering og de store hovedsprog har haft stor indflydelse på udryddelsen af mange sprog, og dermed forsvinder der kulturelle rødder og kulturel forståelse. Desuden udvikler sprogene sig hele tiden. Den overordnede pointe er, at sprog er tæt forbundet med identitet og kultur.

  • CFU Danmark
    Hertil findes pædagogisk vejledning
    Hertil findes pædagogisk vejledning

Fysisk beskrivelse:
  • 60 min
  • TV-optagelse

Sprog:
  • flere sprog

Undertekster:
  • Dansk

Klassetrin:
GU, VU

Udgiver: DR2
Udgivelsesår: 2012
ID nr.: TV0000008936
TV Dato: 25-08-2012
Spilletid: 60 min.
DK5:
Manuskriptforfatter: Janus Billeskov Jansen
Signe Byrge Sørensen
Pædagogisk vejledning: Hanne Heimbürger

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...