Dansk
Fortolkning
Andre æstetiske tekster/multimodale
Dokumentarfilm
Dansk
Fortolkning
Andre æstetiske tekster/multimodale
Dokumentarprogram

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  8. til 10. klasse Gymnasiale uddannelser Voksenuddannelser Online 
Huskeseddel:
Alkohol
Skøn, skæv og 98

Indholdsbeskrivelse:
Dansk portræt fra 2018. 98-årige Tove ryger en joint om dagen. Så kan hun slappe af og lade tankerne gå på langfart. Tilbage til en ikke altid lykkelig barndom, til Anden Verdenskrig, hvor hun som modstandskvinde og lokkedue var med til at likvidere Hippoer, til tre forliste ægteskaber og til hippietiden - hvor hun rejste rundt i verden og endte med at sidde halvandet år i et fængsel i Beirut. Per Wennicks dokumentar skildrer en charmerende, skarp, politisk ukorrekt og usædvanlig kvindes dagligdag og liv igennem næsten 100 år.


Pædagogiske noter:

Mette Bechmann Westergaard
Til denne portræt-dokumentar er der udarbejdet en pædagogisk vejledning og en kapitelmærkning, som er målrettet 8.-10. klasse. Med udgangspunkt i dokumentaren skal eleverne lave en mundtlig fortælling om Tove på 2-5 minutter. De skal fortælle ud fra 5 konkrete genstande, som de selv vælger. Materialet kan bruges i forbindelse med fordybelsesområder som "Dokumentarfilm", "Portrætter" eller "Anderledes".

  • CFU Danmark
    Dansk i 9.- 10. klasse
    Dansk i 9.- 10. klasse


Fysisk beskrivelse:
  • 59 min
  • TV-optagelse

Sprog:
  • Dansk

Undertekster:
  • Dansk

Klassetrin:
8. til 10. klasse.
GU, VU

Udgiver: DR1
Udgivelsesår: 2019
ID nr.: TV0000114811
TV Dato: 07-01-2019
Spilletid: 59 min.
DK5:
Instruktør: Per Wennick
Oversætter: Mette Curdt
Pædagogisk note: Mette Westergaard

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...