UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  6. til 10. klasse Gymnasiale uddannelser Voksenuddannelser Online 
Huskeseddel:
Alkohol
Vis alle afsnit i serien
Stop jomfrumyten ( 1 )

Indholdsbeskrivelse:
Dokumentarprogram i 3 dele. #StopJomfruMyten
Jomfruhinden sidder tværs over skeden. Som et biologisk kyskhedsbælte beskytter den kvindens renhed og uskyld. Ved første samleje brister hinden, og blodet farver det hvide lagen.
I århundreder har det været fortællingen hos både folk og fagfolk. Der er blot ét problem: Der findes ingen hinde, som sprænges under den seksuelle debut. Jomfruhinden er ikke en kønsdel, den er en myte - en myte, som koster unge kvinder udstødelse, lemlæstelse - eller livet.
Derfor tager brobyggeren Özlem Cekic fat. Hun søger sandheden om kvinders kønsorganer; hun dykker ned i mytens mørkeste konsekvenser. Og hun sætter handling bag ordene -" #StopJomfruMyten er tv der forandrer verden.
I del 1 får aktivisten Özlem Cekic eksperter til at demonstrere, hvordan jomfruhinden er en myte. Men ingen danskere kender denne nye sandhed om kvinder, hverken på gaden eller i Folketinget. Og hvad siger de muslimske miljøer til, at jomfruhinden blot er en myte?

Fysisk beskrivelse:
  • TV-optagelse, 29 min

Sprog:
  • Dansk

Klassetrin:
6. til 10. klasse.
GU, VU

Udgiver: dk4
Udgivelsesår: 2019
ID nr.: TV0000116072
TV Dato: 18-04-2019
Spilletid: 29 min.
DK5:
Instruktør: Niels-Ole Rasmussen
Tilrettelægger: Steen W. Pedersen
Vært: Özlem Cekic

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...