Dansk
Fortolkning
Andre æstetiske tekster/multimodale
Billedbog
Specialpædagogik
Læremidler i fagene
Dansk
Specialpædagogik
Læremidler i fagene
Obligatoriske emner
Specialpædagogik
Trivsel
Elevens udvikling

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  0. til 3. klasse Billedbog  papirbog 
Huskeseddel:
9. klasse besættelsen
En lille bog om det hele

Indholdsbeskrivelse:
Tast Opslag på internettet for forslag til dialogisk oplæsning.


Pædagogiske noter:

Marianne Pedersen
Fortællingen er historien om Kim Fupz Aakesons eget liv fra fødsel til bogens udgivelse - altså en form for selvbiografi. Det ville derfor være muligt at arbejde med denne genre ud fra "En lille bog om det hele". Lad eleverne selv skrive deres biografi.
Bogen vil også være oplagt i et forløb med forfatterskabslæsning. CFU har en del skønlitterære værker af Kim Fupz Aakeson - og derudover kan fagbogen fra Gyldendals serie Faktisk: "Kim Fupz Aakeson" indgå.
Materialet tilhører den episke genre, og kunne ligne en form for underholdende selvbiografi, uden at dette kan fastslås med sikkerhed. Materialet er velegnet til dialogisk oplæsning med fokus på den første litteraturundervisning og giver mulighed for at arbejde med genren selvbiografi i de yngste klasser. Illustrationerne og deres samspil med og udvidelse af teksten er enestående. Der kan sættes fokus på forskellige illustrationsformer fra materialet, fx tegneserien om rejsen til den fremmede planet og filmstrimlen om den voksne mand
Akeson har skrevet en slags selvbiografi, en lille bog om det hele. Om at blive født, om at lære at binde sine snørebånd, om ikke at kunne tæve nogen, om rumraketter, vampyrer og rutsjebaner, om uduelige skolelærere, om at være bange om natten, om at have gode venner og om meget mere. Bogen kan læses i forbindelse med det første spæde arbejde med erindringsgenren, hvor eleverne selv skriver og/eller tegner små fortællinger fra deres første år. Mange af bogens temaer går igen i andre bøger af Aakeson fx kunne det være en god ide at arbejde med novellefilmen "Verdens uartigste dreng", som kan ses på filmstriben.

Fysisk beskrivelse:
  • Ca 50 sider

Sprog:
  • Dansk

Klassetrin:
0. til 3. klasse.
SU

Anvendelsesklausul:
  • Udlånsmaterialer
    • Der kan bookes ubegrænset mange eksemplarer af materialet.
    • Materialet kan lånes i 30 arbejdsdage.
Antal i afdelinger:
  • 39 stk. i udlånsafdelingen. Kan bookes enkeltvis.
  • 13 stk. i udlånsafdelingen. Disse eksemplarer udlånes som del af materialesæt.
Udgiver: Gyldendal
Udgivelsesår: 2009
Faust nr.: 2 789 670 7
ISBN: 9788702074642
DK5:
FUI:
Expand FUI-katalogFUI-katalog
Kunstner: Cato Thau-JensenVent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...

CFU databeskyttelsespolitik