Dansk
Fortolkning
Andre æstetiske tekster/multimod
Grafisk roman
Dansk
Temaer
Relationer - venner og familie
Dansk
Temaer
Vrede

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  3. til 5. klasse papirbog  Tegneserie 
Huskeseddel:
film og TV til valgfag i musik
Ønskekuglen

Indholdsbeskrivelse:
Ønskekuglen er en tegneserieroman om Vera, der skriver alle sine ønsker på en ønskeseddel: At mor og far finder sammen igen, nye venner på den nye skole og naturligvis en hund der hedder Bob. Da hendes lærer ser sedlen, krøller Vera den sammen, og den bliver til en ønskekugle hun har liggende i lommen. Ønskekuglen bygger på Mette Vedsøs romaner ‘Vera’ og ‘Videre med Vera’ og er en varm fortælling for både piger og drenge om opbrud, skilsmisse, nye familiemedlemmer og venskaber.


Pædagogiske noter:

Majbritt Sommer Christensen
Tegneserieromanen om Vera giver mulighed for at arbejde med genren Graphic Novell på mellemtrinnet. Udover fordybelsen i den gode historie er der rig mulighed for at arbejde med forskellige fagbegreber i elevernes studie af billederne. Eleverne kan også studere, hvordan tekst og billeder fordeler fortælleopgaven imellem sig, og hvilken betydning det har for læsningen og forståelsen af teksten.
Bogen kan bruges i forbindelse med tematisk læsning om skilsmisse og familieliv, om at få nye venner eller om jalousi og nye søskende. Hvilket er temaer, som mange elever vil kunne identificere sig med.

Fysisk beskrivelse:
  • 241 sider

Sprog:
  • Dansk

Klassetrin:
3. til 5. klasse.

Antal i afdelinger:
  • 90 stk. i udlånsafdelingen. Kan bookes enkeltvis.
Udgiver: Høst
Udgivelsesår: 2020
Faust nr.: 4 830 200 9
ISBN: 9788763861373
DK5:
Kunstner: Stine Illum
Pædagogisk note: Poulsen, Martin Bach

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...

CFU databeskyttelsespolitik