Tysk
Fagets didaktik
Tidlig tysk
Tysk
Skriftlig kommunikation
Læsning

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  1. til 6. klasse Materialesæt 
Huskeseddel:
film og TV til valgfag i musik
Der Grüffelo - med Kamishibai


Pædagogiske noter:

Susanne Ries
Inviter dine elever ind i billedbogens univers og tag afsæt i fortællingens tematiske vinkel. Med denne klassiske billedbog er der rig mulighed for at arbejde med ordforråd inden for emnerne: kroppen, farver, dyr og skoven. Det overordnede tema er, at selv den lille mus kan vinde over de store stærke dyr pga. sin snarrådighed.
Med billedbogteatret Kamishibai har læreren mulighed for at arbejde med storytelling, anvende gentagene chunks og arbejde med rim og remser. Elevernes mundtlige kompetencer aktiveres ved at bruge kamishibai´en til bl.a. reproduktioner af historien i mindre bidder. Finger- og hånddukker udgør et vigtigt taktilt supplement til de helt små, når de skal fortælle og dramatisere for hinanden. Hånddukken er mest til læreren for at skabe en dialog med børnene og selvfølgelig skræmme dem lidt.
Det er oplagt at arbejde med fortællingen på mange forskellige måder: lege og bevæge sig med flashcards, rappe teksten, synge sangen, dialoglæsning, finde rimord, dramatisere, lave egne bøger
Materialet er netop ikke en klassisk lærebog udarbejdet for fremmedsprogsundervisningen og kombinerer autentisk litteratur, med et sjovt og engagerende indhold, som eleverne og måske især drengene kan spejle sig i. Eleverne træner forskellige læsestrategier, når de oplever billedbogens indhold gennem, skriftlig tekst, men mest gennem den mundtlige fortælling og genfortælling, samt den visuelles side gennem de farverige og detailrige billeder, hvorigennem fortællingen bliver levende og kan gøres nærmest afhængige af selve teksten og danne grundlag for billedsamtaler. Læreren kan lægge diverse foki, som farver, former, antal, og ikke mindst udvide deres ordforråd.

Fysisk beskrivelse:
  • 3 Kasser

Klassetrin:
1. til 6. klasse.

Antal i afdelinger:
  • 3 stk. i udlånsafdelingen. Kan bookes enkeltvis.
Udgiver: CFU
Udgivelsesår: 2020
Faust nr.: 9 001 277 4
Pædagogisk note: Adeline Raahauge Muntenjon

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...

CFU databeskyttelsespolitik