Historie
Kildearbejde
Kildeanalyse

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  Virtuelt materialesæt 
Huskeseddel:
Strålings indflydelse
Rusland - Sovjet - tur retur


Pædagogiske noter:

Lasse Hollbaum Vinther
Et didaktiseret sammensat læremiddel til historiefaget, som dækker kompenceområder Kronologi og sammenhæng, Kildearbejde og Historiebrug. I kronologi og sammenhæng er der særligt fokus på færdigheds- og vidensmålene omkring Kronologi, brud og kontinuitet. Ligeledes vil materialet være oplagt også at anvende i kanonpunktet Murens fald. I Kildearbejdet er der særligt fokus på området kildeananlyse og endelig er der i Historiebrug fokus på Historiske scenarier, Konstruktion og historiske fortællinger og Historisk bevidsthed.
November 2017 er 100 år siden Den russiske Oktoberrevolution fandt sted (heri ligger der et lille hovedbrud til eleverne). Det var en revolution, der på godt og ondt ændrede vores verden - altså en brud i den gængse verdensorden. Det har haft stor betydning både i forhold til Den kolde krig, Murens fald men også til de spændinger vi oplever i dag med et mere selvbevidst Rusland overfor EU og USA både i forhold til storpolitik men også i hverdagslivet for den enkelte.
Center for Undervisningsmidler markerer 100 året for Den russiske revolution ved dette virtuelle læremiddel, som er sammensat til et tema omkring rejsen fra Rusland til Sovjetunionen og turen tilbage.
Her skal særligt nævnes -
• Tv-udsendelsen Kampen om Ruslands historie - som på 25 minutter desværre med al tydelighed viser, hvordan det nuværende styre manipulerer med unge og deres forhold til historien og nutiden- altså historiemisbrug
• Det sammensatte læremiddel Sovjetunionen - autentiske kilder og genstande - som rummer en række autentiske genstande, eksempelvis Figur af Stalin, emblemer med Lenin, Rubler - men også en række postkort og uddrag af hæfter fra 1940'erne og 1950'erne. Alle genstandene er med til at eleverne kan danne sig et billede - gennem kilder - af hvordan et totalitært styre bruger propaganda. Der er genstande nok og en billed- og kildebase til at det er oplagt til gruppearbejde
• 3 nyere klassesæt Rusland, Den russiske revolution og Den kolde krig.

En del af følgende materialesæt:
Murens fald - tema i historie og samfundsfag

Antal i afdelinger:
  • 1 stk. i udlånsafdelingen. Kan bookes enkeltvis.
Udgivelsesår: 2016
Faust nr.: 9 002 829 2
Pædagogisk note: Lasse Hollbaum Vinther

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...

CFU databeskyttelsespolitik