Engelsk
Genrer
Eventyr
Engelsk
Genrer
Skønlitteratur, herunder billedbog
Engelsk
Kultur og samfund
Interkulturel kontakt
Engelsk
Skriftlig kommunikation
Læsning
Læseforståelse

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  3. til 6. klasse Virtuelt materialesæt 
Huskeseddel:
Emma
Roald Dahls forunderlige verden

Indholdsbeskrivelse:
Dette virtuelle matrialesæt består af en række titler, der tilsammen udgår en lille, stadigt voksende samling af Roald Dahls fantastiske historier.


Pædagogiske noter:

Lise Fenger Poulsen
Skærpet fokus på læsning og læsestrategier i indskolingen og på mellemtrinnet har øget behovet for egnede klassesæt til aldersgruppen. Roald Dahls forfatterskab udgør et kvalificeret bud på, hvordan man kan arbejde systematisk med læsning og samtidigt dyrke den engelsksprogede børnekultur, som disse historier er en del af.
Her er en række tilpassede readers, der har bibeholdt forfatterens særlige egenart. Historierne udgør typiske eksempler på Roald Dahls helt særlige finurlige, til tider ret sorte, britiske humor. Temaerne er de typiske for aldersgruppen: dyr, mad, familie med en tydelig morale, som aldersgruppen kan forholde sig til.
Til alle bøger hører en overskuelig lærervejledning med mange ideer til fælles forløb på klassen: kreative aktiviteter, paraktiviteter, lege og opgaveark. Her findes konkrete ideer til at arbejde tværfagligt med andre fag som musik, naturfag eller billedkunst. De ekstra ressourcer inkluderer en professionel oplæsning af historierne i et passende roligt tempo. Ressourcerne opkvalificerer materialets anvendelsesmuligheder, idet man som lærer nemt kan sammensætte et værkstedsforløb, hvor eleverne arbejder selvstændigt sammen i par eller grupper med lyd, læsning og opgaver.
I dette materialesæt findes desuden film og tv-udsendelse, der bidrager med relevant baggrundsstof om Roald Dahl. Dele af dokumentaren kan også vises for eleverne, som derigennem kan overvære andre børns oplevelser med forfatterens historier, hvor han skrev dem, hans familie osv.

Sprog:
  • Engelsk

Klassetrin:
3. til 6. klasse.

Antal i afdelinger:
  • 1 stk. i udlånsafdelingen. Kan bookes enkeltvis.
Udgivelsesår: 2018
Faust nr.: 9 002 833 3
DK5:
Pædagogisk note: Lise Fenger Poulsen

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...

CFU databeskyttelsespolitik