Tysk
Genrer
Skønlitteratur
Tysk
Skriftlig kommunikation
Læsning

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  0. til 5. klasse Materialesæt 
Huskeseddel:
film og TV til valgfag i musik
Der Grolltroll

Indholdsbeskrivelse:
Følg den utålmodige, trodsige og dog charmerende Grolltroll gennem en dag, hvor ingenting ser ud til at lykkedes for ham. Frustrationer og vrede kommer højlydt til udtryk og end ikke hans venner kan gøre en forskel. Indtil vennerne siger fra og Grolltroll opdager, at det faktisk ikke er særligt spændende at være alene og være vred. Grolltroll ved, at grunden til vennernes reaktion er hans egen opførsel, så han vælger at sige undskyld og vennerne tager glædeligt imod hans undskyldning.Pædagogiske noter:

Susanne Ries
Inviter dine elever ind i billedbogens univers og tag afsæt i fortællingens tematiske vinkel. Med denne billedbog er der rig mulighed for at arbejde med temaer som venskab, humør og følesler, samtidig med at man sætter fokus på arbejdet med sprogtilegnelse gennem chunks, kulturforståelse og elevernes første litterære oplevelse i tyskundervisningen. Sæt gang i elevernes mundtlige kompetencer ved at aktivere dem gennem reproduktioner af historien i mindre bidder.
Med billedbogen følger den charmerende Grolltroll som plysdyr. Plysdyret kan skifte sit udtryk fra den sure, vrede og utålmodige Grolltroll til den smilende, trilfredse Grolltroll og kan være med til at lære og træne, hvordan og med hvilke ord og chunks man kan give udtryk for egne følelser. Grolltroll plysdyret kan tage hjem med de enkelte elever og opleve, hvordan eleverne tackler små udfordringer eller modgang i deres hverdag.
Materialet er netop ikke en klassisk lærebog udarbejdet for fremmedsprogsundervisningen og kombinerer autentisk litteratur, med et sjovt og engagerende indhold, som eleverne og måske især drengene kan spejle sig i. Eleverne træner forskellige læsestrategier, når de oplever billedbogens indhold gennem, skriftlig tekst, men mest gennem den mundtlige fortælling og genfortælling, samt den visuelles side gennem de farverige og detailrige billeder, hvorigennem fortællingen bliver levende og kan gøres nærmest afhængige af selve teksten og danne grundlag for billedsamtaler. Læreren kan lægge diverse foki, som farver, former, antal, og ikke mindst udvide deres ordforråd.
Billedbogen er oplagt at bruge i sammenhæng med gratis materiale fra KU (Københavns Universitet), som har monster som omdrejningspunkt som tilgang til indlæringen af kropsdele, præsentere/beskrive mig, tal, farver, former gennem kreativitet og fantasi. Materialet kan du finde herunder i afsnittet om supplerende materialer


.

Fysisk beskrivelse:
  • 2 Kasser

Sprog:
  • Tysk

Klassetrin:
0. til 5. klasse.

Antal i afdelinger:
  • 2 stk. i udlånsafdelingen. Kan bookes enkeltvis.
Udgiver: CFU
Udgivelsesår: 2019
Faust nr.: 9 002 852 2
DK5:

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...

CFU databeskyttelsespolitik