Dansk
Fortolkning
Andre æstetiske tekster/multimodale
Billedbog

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  0. til 3. klasse Billedbog  e-bog  Lydbog 
Huskeseddel:
9. klasse besættelsen
Heks!

Indholdsbeskrivelse:
Billedbog. Hvad gør man, når man skal møde fars nye kæreste, og det viser sig, at hun er en vaskeægte heks ved navn Marion van der Wandale?


Pædagogiske noter:

Trine Ferdinand
Bogen "Heks!" tager på humoristisk vis fat i temaet sammenbragte familier: hvad stiller man op, når ens fraskilte forældre pludselig får en ny kæreste? Bogen har barnets synsvinkel med en billedliggørelse af den nye kæreste som en slem heks, der forvandler sig til et almindeligt menneske i løbet af fortællingen i takt med barnets accept. Det ses særligt på billedsiden. Hvis man ønsker fokus på multimodalitet, så kan man først læse teksten højt uden billeder, og derefter læse den igen med billeder. Hvad tilfører billederne til fortællingen?
Bogen tager fat i et svært tema, som er både aktuelt og vedkommende, men humoren i tekst og billeder giver rig mulighed for at åbne op for dialog.
I indskolingen er bogen oplagt til dialogisk læsning, og på mellemtrinnet selv- eller makkerlæsning og/eller elevernes fortolkende højtlæsning med fokus på undersøgelse, fortolkning og forfatterskabet Kim Fupz Aakeson.

Supplerende materialer:

Sprog:
  • Dansk

Klassetrin:
0. til 3. klasse.

Antal i afdelinger:
  • Ubegrænset antal
Udgiver: Gyldendal
Udgivelsesår: 2016
CFU ID nr.: CFUEBOG1075546
ISBN: 9788702169799
DK5:
Kunstner: Rasmus Bregnhøi
Pædagogisk note: Trine Ferdinand

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...

CFU databeskyttelsespolitik