Dansk
Fortolkning
Æstetiske tekster/Litteratur
Eventyr
Dansk
Fortolkning
Kanonforfattere
H.C. Andersen
Dansk
Fortolkning
Æstetiske tekster/Litteratur
Noveller
Dansk
Temaer
Kærlighed

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  e-bog 
Huskeseddel:
9. klasse besættelsen
Prinsessen på ærten

Indholdsbeskrivelse:
Engang var der en prins, som ledte efter en prinsesse. Han rejste verden rundt, men han fandt ikke den rigtige, selvom der fandtes mange prinsesser. Prinsen var meget trist, og længtes efter en rigtig prinsesse. En mørk og stormfuld aften bankede en prinsesse på slottets dør...


Pædagogiske noter:

Mette Bech
Den pædagogiske vejledning understøtter arbejdet med eventyret som henholdsvis film og e-bog. Kapitelmærkning af tv-udsendelsen og overlayet i e-bogen understøtter elevernes arbejde med eventyret og sætter fokus på elevernes sprog- og tekstforståelse. Til hvert kapitelmærkning i filmen er der spørgsmål, som eleverne skal arbejde med, inden de læser e-bogen. Herved får de en god forståelse af tekstens indhold, inden de i overlayet i e-bogen skal sættes fokus på ord og vendinger. De skal altså skiftevis se en del af eventyret som tv-udsendelse og svare på spørgsmål angående handlingen i eventyret og efterfølgende læse afsnit i e-bogen, hvor overlayet understøtter det sproglige arbejde.
Når eleverne har arbejdet med eventyret som film og e-bog, er der lagt op til, at eleverne skal forholde sig til hvilke styrker/svagheder de to forskellige medier har i forhold til at fortælle eventyret.

  • CFU Danmark
    Dansk: 3., 4. kl.
    Dansk: 3., 4. kl.


Sprog:
  • Dansk

Antal i afdelinger:
  • Ubegrænset antal
Udgiver: Gyldendal
Udgivelsesår: 2012
CFU ID nr.: CFUEBOG1075602
ISBN: 9788702124910
DK5:
Pædagogisk note: Mette Bech
Pædagogisk overlay: Mette Bech
Pædagogisk vejledning: Mette Bech

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...

CFU databeskyttelsespolitik