Dansk
Fortolkning
Æstetiske tekster/Litteratur
Noveller
Dansk
Temaer
Identitet
Dansk
Temaer
Ungdom

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  Ungdomsuddannelser e-bog 
Huskeseddel:
9. klasse besættelsen
Tavs
fortællinger

Indholdsbeskrivelse:
Noveller om en forældreløs dreng som vokser op på landet hos sin bedstemor og om hans indadvendte søgen efter sit ophav og de kunstneriske træk i sin karakter.


Pædagogiske noter:

Hanne Heimburger
Cecil Bødkers novellesamling om drengen Tavs er fra 1971, men forgår i en tid med fattighus, lerstampede gulve og udbredt fattigdom på landet - lige til at sammenligne med Pontoppidan og andre forfattere fra Det moderne Gennembrud.
Indled med en fælles analyse af den første novelle, så klassen får etableret en forståelse for det barnlige fortælleperspektiv, miljøet, personerne, konflikten og forestillinger om dens løsning. Fordel derefter de øvrige 13 noveller blandt eleverne med opgaven at lave spørgsmål på tre forskellige taksonomiske niveauer: fakta, fakta/tænke og tænkespørgsmål. Elevgrupperne bytter spørgsmål og giver feedback på kvaliteten af spørgsmål til én anden novelle. De forbedrede spørgsmål går til 13 heldige elever, der nu forbereder en fremlæggelse. Fordel resten af klassen i 13 grupper, der læser deres udvalgte novelle og stiller spørgsmål til fremlæggeren. Til slut opsamling, hvor klassen sammen etablerer en udviklingslinje af hovedpersonen gennem alle historierne.

Sprog:
  • Dansk

Klassetrin:
Ungdomsuddannelser

Antal i afdelinger:
  • Ubegrænset antal
Udgiver: Gyldendal
Udgivelsesår: 2016
CFU ID nr.: CFUEBOG1075635
ISBN: 9788702196245
DK5:
Pædagogisk note: Hanne Heimburger

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...

CFU databeskyttelsespolitik