Dansk
Fortolkning
Æstetiske tekster/Litteratur
Drama
Dansk
Temaer
Relationer - venner og familie

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  Ungdomsuddannelser e-bog 
Huskeseddel:
9. klasse besættelsen
Tre søstre

Indholdsbeskrivelse:
Skuespil. Det stille liv i den russiske provinsby får de tre søstre til at søge efter indhold og lykke andetsteds. Men af ulykkelige årsager mislykkes det for dem alle, og deres tomme liv fortsætter.


Pædagogiske noter:

Hanne Heimburger
Her er verdenslitteratur i topklasse fra 1901. Personerne i dramaet har levet 11 år i provinsen og drømmer inderligt om at vende tilbage til et spændende liv i hovedstaden Moskva. De har forestillinger om karrieremuligheder og et andet livsindhold, men det bliver ikke til noget: de lever i drømmene, og intet bliver til handling.
Man kan gribe dramaet an ved at fordele personerne blandt eleverne og lade dem skygge "deres" person værket igennem. Man kan desuden lade eleverne spille udvalgte scener og bagefter sammenlign deres tolkning med en opsætning fra 1977: https://www.dr.dk/bonanza/serie/473/tv-t---70erne/63732/tre-soestre-12-(1977), (instrueret af Palle Kjærulff-Schmidt).
Efter end værklæsning kan eleverne opstille aktantmodeller over personerne og dermed overveje, hvad der forhindrer dem i at omsætte deres drømme til virkelighed. Eventuelt kan man lade dem skrive et brev til personerne med gode råd om at komme videre.

Sprog:
  • Dansk
  • Russisk (orginal)

Klassetrin:
Ungdomsuddannelser

Antal i afdelinger:
  • Ubegrænset antal
Udgiver: Lindhardt og Ringhof Forlag A/S
Udgivelsesår: 2016
CFU ID nr.: CFUEBOG1108219
ISBN: 9788711656549
DK5:
Oversætter: Erik Rosekamp
Pædagogisk note: Hanne Heimburger

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...

CFU databeskyttelsespolitik