Dansk
Fortolkning
Æstetiske tekster/Litteratur
Romaner
Dansk
Temaer
Kærlighed

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  Ungdomsuddannelser e-bog 
Huskeseddel:
9. klasse besættelsen
Værelse med udsigt

Indholdsbeskrivelse:
Unge engelske Lucy rejser til Italien på dannelsesrejse. Her forelsker hun sig i George og oplever sammenstødet mellem sine victorianske normer og sin sanselighed samt den moderne tid med øget frihed, lighed mellem kønnene og social mobilitet.


Pædagogiske noter:

Carsten Landbo-Sørensen
Værelse med udsigt (1908) hører til blandt E. M. Forsters mest kendte værker, hvilket formodentlig til en vis grad kan tilskrives filmatiseringen fra 1985.
At have et værelse med udsigt til Arno bliver snart til - i læserens bevidsthed - at have et vindue med udsigt til både den indre og ydre verden. Romanens brug af et spændende og malende billedsprog giver mulighed for både en sproglig og en indholdsmæssig tilgang til arbejdet med tematikken. Romanen giver nemlig et fint billede af det victorianske England i opbrud, en modsætningsfyldt tid som trækker et spor hele vejen gennem romanen.
Romanen kan indgå i forløb, gerne flerfaglige: engelsk, dansk, historie, psykologi etc. hvor fokus er på tiden omkring århundredeskiftet, eller fokus er på det evige menneskelige modsætningsforhold mellem "fornuft og følelse".
Romanen vil også kunne bruges i et forløb om remediering i dansk eller i et samarbejde mellem mediefag og dansk, da der - som tidligere nævnt - er lavet en meget rost filmatisering af romanen.

Sprog:
  • Dansk
  • Engelsk (orginal)

Klassetrin:
Ungdomsuddannelser

Antal i afdelinger:
  • Ubegrænset antal
Udgiver: Lindhardt og Ringhof Forlag A/S
Udgivelsesår: 2012
CFU ID nr.: CFUEBOG1108221
ISBN: 9788771281477
DK5:
Oversætter: Viggo Hjørnager Pedersen
Pædagogisk note: Carsten Landbo-Sørensen

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...

CFU databeskyttelsespolitik