Dansk
Fortolkning
Æstetiske tekster/Litteratur
Romaner
Dansk
Temaer
Kærlighed

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  Ungdomsuddannelser e-bog 
Huskeseddel:
9. klasse besættelsen
Vis alle afsnit i serien
Fornuft og følelse ( Ved Vibeke Houstrup )

Indholdsbeskrivelse:
To meget forskellige søstres kærlighedshistorier. Den ene romantisk og stormfuld, den anden rolig og besindig. Foregår i den engelske overklasse i 1800-tallets begyndelse.


Pædagogiske noter:

Hanne Heimburger
Bogen er oversat fra Sense and Sensibility, der udkom 1811. Som altid med et langt værk må man lægge en vinkel, og her kunne det være fokus på personudvikling og remediering.
For at eleverne kan forstå personernes bevæggrunde, må de have en indføring i fx arveret, kvinders stilling, uddannelsesmuligheder og fremtidsperspektiver. Første kapitel sætter ofte scenen, så lad eleverne forberede sig til første time ved at have læst første kapitel med fokus på persontegning: Hvordan vurderer fortælleren personernes karaktertræk? Hvilke danske skuespillere ville de caste til en filmatisering? De skal overveje romanens titel og give et bud på, hvordan konflikten i første kapitel udfolder sig i resten af værket. Fordel dernæst kapitlerne blandt eleverne, og bed dem om at give kapitlet en overskrift samt forberede analysespørgsmål til deres klassekammerater med udgangspunkt i konkrete tekststeder.
Eleverne kan undervejs sammenligne den danske oversættelse med originalen og vurdere oversætterens valg. Efterfølgende kan de se dele af romanens scener oversat til film og igen reflektere over de valg, der blev taget.

Sprog:
  • Dansk
  • Engelsk (orginal)

Klassetrin:
Ungdomsuddannelser

Antal i afdelinger:
  • Ubegrænset antal
Udgiver: Lindhardt og Ringhof Forlag A/S
Udgivelsesår: 2016
CFU ID nr.: CFUEBOG1108233
ISBN: 9788711537695
DK5:
Oversætter: Vibeke Houstrup
Pædagogisk note: Hanne Heimburger

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...

CFU databeskyttelsespolitik