Dansk
Fortolkning
Æstetiske tekster/Litteratur
Romaner
Dansk
Temaer
Identitet
Dansk
Temaer
Relationer - venner og familie
Dansk
Temaer
Ungdom

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  7. til 10. klasse e-bog 
Huskeseddel:
9. klasse besættelsen
For enden af din pegefinger

Indholdsbeskrivelse:
17-årige Sheherazade føler sig klemt mellem forventningerne til hende som en god muslimsk pige og hendes egne ønsker til livet. Da hun møder den jævnaldrende Thea åbner der sig en helt ny verden af muligheder.


Pædagogiske noter:

Elsebeth Hansen
"For enden af din pegefinger" tilhører kategorien/genren Young Adult litteratur, der handler om livets strabadser og det at finde sig selv.
Romanen er fortalt fra en muslimsk piges synsvinkel og sætter spot på fordomme og problematikker omkring det at leve som ung muslim i Danmark. Forfatteren Kristina Aamand, der selv er vokset op i en dansk-palistinæsisk familie, har benytter både humor og dræbende alvor til at komme frem med sin pointer.
Bogens tekst suppleres løbende med såkaldte fanzines, collager af citater, dagbogsnoter og papirudklip. Disse fanzines dukker op på centrale steder i handlingen og tilføjer bogen et anderledes og særdeles effektivt virkemiddel. Arbejdet med romanen i 8. - 10. kl. vil kunne tilgodese kompetenceområdet Fremstilling med det tilhørende kompetencemål, hvor eleven gives mulighed for at forholde sig til kultur, identitet og sprog gennem systematisk undersøgelse og diskussion af litteratur og andre æstetiske tekster. Nedenfor under "Supplerende materieler" findes link til Susanne Arne-Hansens undervisningsforløb til romanen.

Sprog:
  • Dansk

Klassetrin:
7. til 10. klasse.

Antal i afdelinger:
  • Ubegrænset antal
Udgiver: Lindhardt og Ringhof Forlag A/S
Udgivelsesår: 2016
CFU ID nr.: CFUEBOG1108254
ISBN: 9788711725016
DK5:
Illustrator: Julie Fröhlich
Sune Ehlers
Pædagogisk note: Elsebeth Hansen

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...

CFU databeskyttelsespolitik