Dansk
Fortolkning
Andre æstetiske tekster/multimodale
Billedfortælling
Dansk
Fortolkning
Andre æstetiske tekster/multimodale
Grafisk roman
Dansk
Temaer
Ungdom

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  7. til 10. klasse Ungdomsuddannelser e-bog  Tegneserie 
Huskeseddel:
9. klasse besættelsen
Fuglemanden

Indholdsbeskrivelse:
Tegneserie - graphic novel. Barbara har et normalt ungdomsliv med venner, byture og en spirende forelskelse. Langsomt blander tanker og stemmer sig i Barbaras egne, uden at andre kan høre dem. Så kommer fuglene, og Fuglemanden. Fuglemanden bestemmer over Barbara.

Andre formater:
Denne ebog findes også som bog


Pædagogiske noter:

Dorte Haraldsted
Få den bedste læseoplevelse ved at se e-bogen i full screen (F11) og brug klassens whiteboard til en fælles undersøgelse af den grafiske romans mange modaliteter. 'Fuglemanden' er et stærkt værk, hvis ordknaphed og ekspressive tegninger lukker os ind i 17-årige Barbaras usikre og skizofrene verden.
Barbara (navnet er græsk og betyder 'udenlandsk') føler sig som en gøgeunge, der ikke er værd at elske. Den indre fuglemand forsøger at overtage kontrollen med Barbara. Fuglemanden giver udtryk for at ville hjælpe hende, men hun skal gøre sig fortjent til det. Et regelsæt (den psykiske sygdom) begynder at styre Barbaras liv: Hun skal stå op kl. 4, kun gå i koldt bad, ikke spise før kl. 12 og slet ikke tale med søde Arn (oldnordisk drengenavn, der betyder ørn). Fuglemandens stemme kører uafbrudt i hovedet på hende. Tvivl og afmagt er ved at overtage hendes liv og drive hende mod selvskade og isolation. Trods afvisning insisterer venner og familie på at fasholde relationen, og det giver hende styrken til at slippe ud af Fuglemandens klør (den psykiske sygdom).
Fuglemetaforer gennemsyrer værket både i billeder og tekst. Informerende fagtekster om henholdsvis trækfugl, lærke, gøg, krage, hvid stork, burfugl, gøg og standfugl og deres konnotationer er en kommentar til både handling og Barbaras udvikling. Mobiltelefonen er i sig selv også et billede på Barbaras tilstand, fordi den mangler strøm, er beskadiget og har dårlig netforbindelse.
Musikalske referencer til Linking Park, Nirvana og Pharell Williams giver en ekstra modalitet, hvis I også vælger at lytte til numrene, mens I læser bogen.
Læs fx også portrætartiklen "Jeg er syg i hovedet, men også helt normal", som er et portræt af forfatteren Anna Arendse, som lider skizotypi. (se link).

Sprog:
  • Dansk

Klassetrin:
7. til 10. klasse.
Ungdomsuddannelser

Antal i afdelinger:
  • Ubegrænset antal
Udgiver: Lindhardt og Ringhof Forlag A/S
Udgivelsesår: 2018
CFU ID nr.: CFUEBOG1108265
ISBN: 9788711907504
DK5:
Kunstner: Lilian Brøgger
Pædagogisk note: Dorte Haraldsted

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...

CFU databeskyttelsespolitik