Dansk
Fortolkning
Æstetiske tekster/Litteratur
Romaner
Dansk
Temaer
Identitet
Dansk
Temaer
Relationer - venner og familie

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  9. til 10. klasse e-bog 
Huskeseddel:
9. klasse besættelsen
Sonar
Hjertet er 1 organ

Indholdsbeskrivelse:
Lucca er 17 og forsøger at fortrænge sine problemer ved cutting. Da hun bliver forelsket i en anden pige, som er meget anderledes end hende selv, eskalerer det hele.

Andre formater:
Denne ebog findes også som bog

Sammenhæng:
Sarah Engell læser op


Pædagogiske noter:

Mirjam Hoel Nielsen
'Hjertet er 1 organ' er en barsk roman om selvskade. Lucca har sit helt eget regelsystem efter sin egen logik, hvor hun skærer i sig selv hvis reglerne bliver brudt. Hun ydmyger sig selv og forvandles til en brik i tilfældighedernes spil.
Matematik og systemer betyder så meget for Lucca, at hun ligefrem tænker i tal, som forfatteren illustrerer ved at lade Luccas sprog blive omformet til tal og matematik. Alle talord skrives med tal frem for bogstaver, og er der særlige voldsomme følelser i spil fremhæver Lucca det med brug af anden grad².
Romanen vil kunne opfylde Fælles Måls kompetenceområde Fortolkning med tilhørende færdigheds- og vidensmål fx i tematiske forløb om 'Livet/Unge på kanten', 'Udsatte eksistenser' eller 'Det svære ungdomsliv'. I litteraturarbejdet kan bla. sættes spot på hovedpersonens udvikling og pigen Xu, hendes modsætning, der lever et frit liv uden bekymringer. 'Hjertet er 1 organ' er en roman om at blive voksen og finde sin sande identitet. Sarah Engell har skrevet mange ungdomsbøger, bla. 'Valget', 'Tag gaden tilbage' (sammen med Sanne Munk) og 'Det øjeblik du tvivler'.

Sprog:
  • Dansk

Klassetrin:
9. til 10. klasse.

Antal i afdelinger:
  • Ubegrænset antal
Udgiver: Lindhardt og Ringhof Forlag A/S
Udgivelsesår: 2016
CFU ID nr.: CFUEBOG1108266
ISBN: 9788711480298
DK5:
Pædagogisk note: Mirjam Hoel Nielsen

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...

CFU databeskyttelsespolitik