Dansk
Fortolkning
Andre æstetiske tekster/multimodale
Billedbog
Dansk
Temaer
Ensomhed

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  0. til 2. klasse Billedbog  e-bog 
Huskeseddel:
9. klasse besættelsen
Kødbensgravemaskinen, en strikket hue - og And

Indholdsbeskrivelse:
Billedbog. De to opfindervenner Mis og Mus arbejder på en kødbensgravemaskine. Pludselig dukker And op og fylder rigtig meget, for meget synes Mus. Mus får nok og jager And væk med en af deres andre opfindelser.


Pædagogiske noter:

Mette Bech
Bogen "Kødbensgravemaskinen, en strikket hue og - And" handler om Mis og Mus, der bor sammen og opfinder ting. En aften banker det på døren. Udenfor står And, og det vender op og ned på det hele - især for Mus. Bogen får på sin egen måde sat spot på venskab, løgne og hvad der sker, når man oplever, at man er ved at miste sin bedste ven og en anden forsøger at overtage ens plads. Der er rig mulighed for at arbejde med temaerne konflikter og venskaber. Teksten rammer plet i forhold til målgruppen, som gennem tekst og billeder får mulighed for at opleve Mus´ følelser og reaktioner. Samtidig er der også mulighed for at se det fra både Mis´ og Ands perspektiver. Vejledningen giver et overblik over det pædagogiske overlay til e-bogen der kan bookes sammen med e-bogen. Overlayet sætter fokus på fortællingens struktur og er særlig udfoldet omkring konfliktoptrapningen mellem Mus og And.

 • CFU Danmark
  Dansk: 0., 1., 2. kl.
  Dansk: 0., 1., 2. kl.
  Dansk: 0., 1., 2. kl.
  Dansk: 0., 1., 2. kl.

Supplerende materialer:

Sprog:
 • Dansk

Klassetrin:
0. til 2. klasse.

Antal i afdelinger:
 • Ubegrænset antal
Udgiver: Gyldendal
Udgivelsesår: 2019
CFU ID nr.: CFUEBOG1108796
ISBN: 9788702285116
DK5:
Pædagogisk note: Mette Bech
Pædagogisk vejledning: Mette Bech

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...

CFU databeskyttelsespolitik