Dansk
Fortolkning
Æstetiske tekster/Litteratur
Romaner
Dansk
Temaer
Drømme
Dansk
Temaer
Krig
Dansk
Temaer
Sorg

Findes ikke i udlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  4. til 5. klasse e-bog 
Huskeseddel:
9. klasse besættelsen
Havpaladset

Indholdsbeskrivelse:
10-årige Noor er flygtet fra krigen i Syrien og bor nu trygt i Danmark. Men om natten får hun superkræfter og forsøger at redde dem, der ikke kom med.


Pædagogiske noter:

Mirjam Hoel Nielsen
Bogen handler om bådflygtningen Noor, der på rejsen oplever at miste sin lillesøster. Hun kommer til Danmark sammen med sin far og bror. Vi følger Noor i hendes hverdag. Her skyper Noor med sin mor i Syrien, mens hun venter på, at moren kan komme til Danmark. Hun træner i svømmehallen, hvor hun øver sig i at holde vejret under vand i flere minutter. I skolen finder hun en god veninde i Emilie, men det hun har oplevet påvirker skolegangen. Siden hændelsen i gummibåden, har Noor fået evnen til at flyve; men kun mens hun sover. Hun tager på natterejser som superhelt med en særlig mission. Hun svæver til det sted, hvor havet slugte Hind for at hente hende og for at bygge et havpalads til de druknede sammen med sin bedste ven fra Damaskus, Amer. Hun besøger sin mor om natten og redder folk fra krigen i Aleppo. De mange natterejser svækker Noor, og i Hundested bliver hun alvorligt syg med høj feber til følge.
Denne bog behandler mange svære og vigtige emner: Sorg, død, angst, flugt ikke at høre til. Det grimme beskrives nænsomt, men uden omsvøb. Der skal formidles og snakkes om teksten. Men der er grobund for en relevant og nødvendig snak. Du finder i den pædagogiske vejledning ideer til hvordan du kan gribe det an, samt hvilke andre materialer det vil være oplagt at bruge sammen med romanen.

 • CFU Danmark
  Dansk: 4., 5. kl.
  Dansk: 4., 5. kl.
  Kolonneark
  Kolonneark
  Kapiteloversigt
  Kapiteloversigt

Sprog:
 • Dansk

Klassetrin:
4. til 5. klasse.

Udgiver: Gyldendal
Udgivelsesår: 2018
CFU ID nr.: CFUEBOG1108797
ISBN: 9788702259179
DK5:
Illustrator: Otto Dickmeiss
Pædagogisk note: Mirjam Hoel Nielsen
Pædagogisk overlay: Mirjam Hoel Nielsen
Pædagogisk vejledning: Mirjam Hoel Nielsen

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...

CFU databeskyttelsespolitik