Dansk
Fortolkning
Æstetiske tekster/Litteratur
Digte

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  7. til 10. klasse Ungdomsuddannelser e-bog 
Huskeseddel:
9. klasse besættelsen
Der bor en ung pige i mig, som ikke vil dø
digte

Indholdsbeskrivelse:
Digte. I anledning af Tove Ditlevsens (1917-1976) 100 års fødselsdag har Olga Ravn udvalgt en række digte under temaet "Det jeg er og det jeg burde være", med fokus på sig især kvindens rolle og lod i livet som mor og kunstner.


Pædagogiske noter:

Dorte Haraldsted
'Barndommens gade', 'Blinkende lygter', 'De evige tre', 'Alene for dig' og naturligvis samlingens titeldigt 'Der bor en ung pige i mig, som ikke vil dø' er med i denne digtsamling. Olga Ravn har i anledninge af Tove Ditlevsens 100 års fødselsdag udvalgt de mest kendte, mest typiste og mest oversete digte fra hele forfatterskabet. De handler om forsømte børn, mænd, skilsmisser, døden, at skrive og det at være kvinde. Læs også Olga Ravns reflekterende efterord s. 105: "Under arbejdet med dette udvalg af digte, som er skrevet fra 1939 til 1976, har jeg fået det indtryk, at Tove Ditlevsens poesi altid handler om misforholdet mellem det, der skulle være, og det, der er, eller misforholdet mellem det jeg burde være og det jeg er (hvilket fører til det uundgåelige pinlige moment, der er i så mange af Ditlevsens digte)." Læs udvalgte digte og se evt. dramadokumentaren "Øgendahl og de store forfattere" eller dokumentarserien "Kære Tove", som handler om Tove Ditlevsen gesjæft som brevkasseredaktør.

Sprog:
  • Dansk

Klassetrin:
7. til 10. klasse.
Ungdomsuddannelser

Antal i afdelinger:
  • Ubegrænset antal
Udgiver: Gyldendal
Udgivelsesår: 2017
CFU ID nr.: CFUEBOG1108862
ISBN: 9788702254242
DK5:
Pædagogisk note: Dorte Haraldsted
Redaktør: Olga Ravn

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...

CFU databeskyttelsespolitik