Tilladt for børn over 11 år


Dansk
Fortolkning
Æstetiske tekster/Litteratur
Drama
Dansk
Fortolkning
Andre æstetiske tekster/multimodale
Spillefilm
Dansk
Temaer
Døden
Dansk
Temaer
Kærlighed
Dansk
Temaer
Relationer - venner og familie
Dansk
Temaer
Sorg

Findes ikke i udlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  7. til 10. klasse Ungdomsuddannelser Online 
Huskeseddel:
9. klasse besættelsen
Mens vi lever

Indholdsbeskrivelse:
Kristian har lagt sin barndomsby bag sig og lever som lykkelig, nyforlovet fisker i Nordjylland, da fortiden pludselig banker på døren. Kristian må vende hjem, men hjemme venter godt begravede følelser og en ulykke, der ændrede hans liv for altid. Kan Kristian se fortidens spøgelser i øjnene, eller vender han familien ryggen endnu en gang?


Pædagogiske noter:

Martin Bach Poulsen
"Mens vi lever" er en film der på mange måder lægger op til refleksion og debat og den er derfor oplagt at bruge som en hovedværk til 9. klasses prøven i dansk. Filmen tager fat på nogle store temaer som skyld, familie, livets valg, sorg og tilgivelse og den kan derfor passe ind i mange forskellige fordybelsesområder.
Samtidigt indeholder den mange filmiske virkemidler og greb, som f. eks. belysning, billedsprog, billedbeskæring, og komposition. Det gør den eksemplarisk til at arbejde med spillefilm som genre i danskundervisningen.
Under supplerende materialer er der et link til materialer, som arbejder med filmen i forhold til trafiksikkerhed. I dette materiale ligger manuskriptet til filmen, som pdf, hvilke giver gode muligheder for at arbejde med manuskript genren og få et indblik i forskellen på manuskript og den færdige film.Fysisk beskrivelse:
  • 98 min

Sprog:
  • Dansk

Klassetrin:
7. til 10. klasse.
Ungdomsuddannelser

Producent: SF Film
Udgivelsesår: 2017
Distributør: SF Film, 2018
CFU ID nr.: CFUFILM1077130
Spilletid: 98 min.
DK5:
Filmfotograf: Daniel Cotroneo
Instruktør: Mehdi Avaz
Manuskriptforfatter: Milad Avaz
Pædagogisk note: Martin Bach Poulsen
Skuespiller: Charlotte Munck
Julie Christiansen
Nicolas Bro
Sebastian Jessen

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...

CFU databeskyttelsespolitik