Dansk
Fortolkning
Æstetiske tekster/Litteratur
Fantastiske fortællinger
Dansk
Fortolkning
Andre æstetiske tekster/multimodale
Spillefilm

Findes ikke i udlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  2. til 5. klasse Online 
Huskeseddel:
9. klasse besættelsen
Vildheks

Indholdsbeskrivelse:
Clara er en helt almindelig, 12-årig pige, der bor alene med sin mor og går i skole hver dag. En dag bliver Clara angrebet af en mystisk sort kat, der viser sig at være hendes vildven. Clara finder ud af, at hun tilhører en familie af vildhekse, som har en helt speciel kontakt til dyr og natur. Clara er imidlertid ekstra speciel, da hendes blod kan befri den onde heks Bravita Blodsunge, som planlægger at overtage den vilde verden. Clara må derfor begive sig ud på en farefuld rejse mod det kolde nord for at bekæmpe Bravita. Hun må åbne sig for den vilde verden og finde sin indre styrke, så hun kan bevise over for sig selv og for den vilde verden, at hun er en vaskeægte vildheks.

Det danske Filminstitut skrev således i forbindelse med at filmen indgik i "Med Skolen i Biografen":
Filmudgaven af første bind af Lene Kaaberbøls fantasyserie af samme navn. Clara er en almindelig pige på 12 år, hvis liv pludselig forandres, da hun finder ud af, at hun stammer fra en slægt af hekse med særlige kræfter. Clara har evner til at være i kontakt med naturen og kommunikere med dyr. Det er kræfter, som andre er interesserede i, og Clara må gemme sig i skoven og komme i lære som vildheks. Vildheks er instrueret af Kaspar Munk, som blandt andet har lavet ungdomsfilmene Hold om mig og You & Me Forever.


Pædagogiske noter:

Keld Mathiesen
Den vellykkede filmatisering af Lene Kaaberbøls fantasy-univers i "Vildheks"-serien tilbyder en lang række relevante input til danskundervisningen fra 2.-5. klasse. For de yngste kan der være enkelte scener, som er overkommeligt uhyggelige, men derudover der er nok at tage fat på: De filmiske virkemidler, fra bog til film, fantasy-genren, karakterer og karakterudvikling, plot og meget andet godt. Det pædagogiske materiale indeholder elevark til to forskellige aldersgrupper.
Filmens officielle trailer kan ses nederst på siden.

  • Filmcentralen
    Dansk: 2., 3., 4., 5. klasse
    Dansk: 2., 3., 4., 5. klasse


Fysisk beskrivelse:
  • 96 min

Sprog:
  • Dansk

Klassetrin:
2. til 5. klasse.

Producent: Good Company Films
Udgivelsesår: 2018
Distributør: Nordisk Film, 2020
CFU ID nr.: CFUFILM1105900
Spilletid: 96 min.
DK5:
Instruktør: Kaspar Munk
Manuskriptforfatter: Bo hr. Hansen
Poul Berg
Pædagogisk note: Keld Mathiesen
Skuespiller: Gerda Lie Kaas
Signe Egholm Olsen
Sonja RichterVent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...

CFU databeskyttelsespolitik