Dansk
Fortolkning
Æstetiske tekster/Litteratur
Drama
Dansk
Fortolkning
Æstetiske tekster/Litteratur
Fantastiske fortællinger
Dansk
Fortolkning
Litteraturhistorie
Middelalderen
Dansk
Fortolkning
Andre æstetiske tekster/multimodale
Spillefilm
Dansk
Temaer
Identitet

Findes ikke i udlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  5. til 7. klasse Online 
Huskeseddel:
9. klasse besættelsen
Skammerens datter II: Slangens gave

Indholdsbeskrivelse:
Dina har til sin store fortrydelse arvet sin mors over-naturlige skammerevner. Hun lever som en nomadisk flygtning sammen med sin familie og Nico, men det er et farligt liv. Dina ser en mystisk fremmed, som påstår at være hendes far, Sezuan. Da Davin og Nico tages til fange og indespærres i det berygtede Sagisborg, tvinges Dina ud på nye eventyr. Imod sin mors vilje stikker hun af og begiver sig ud på en farefuld færd med sin far for at befri fangerne. Sezuan er sortemester med evnen til at få folk til at se og tro på ting, der ikke findes, og Dina forstår, at hun besidder de samme evner. I fangenskab kæmper Nico og Davin for deres liv ved hjælp af mandsmod og intellekt. Hvis de ikke overvinder deres begrænsninger, vil Drakan formå at ødelægge enhver chance for et respektabelt og selvstændigt liv både i Højlandet og i de små byer.

Det danske Filminstitut skrev således i forbindelse med at filmen indgik i "Med Skolen i Biografen":
Filmudgaven af den tredje bog i Lene Kaaberbøls fantasyserie om skammerdatteren Dina, der har evnen til at se sandheden i andres øjne. Dina er på flugt fra den onde tyran Drakan. Da hendes bror og den retmæssige fyrste Nico bliver taget til fange, må hun tage ud på en farefuld færd for at befri dem. Dina rejser sammen med sin far, den mystiske Sezuan, der kan skabe illusioner hos folk, og som man ikke helt kan stole på. Filmen er en selvstændig fortsættelse af Skammerens datter fra 2015.


Pædagogiske noter:

Dorte Haraldsted
Skammerens datter II er en filmatisering af anden og tredje bog i serien om den modige Dina, som har et stærkt retfærdighedsgen og en evne til at se, hvad folk de skammer sig over. I filmen krydsklippes der mellem de to hovedkarakterer Dina og fyrstesønnen Niko, som kæmper med hver deres udfordringer. Med filmcentralens undervisningsmateriale skal eleverne bl.a. lave en aktantmodel for karakterens motiv (ydre projekt) og tema (indre projekt). Ved at vælge CFU-kapitelsættet under afspilning kan I nemt undersøge hovedkarakterernes motiv/tema samt finde deres deres respektive hjælpere og modstandere. Undersøg også hvilken funktion karakterene har. Hvem er fremstår som troværdige karakterer med følelser og problemer, vi kan identificere os med. Hvem er kontrastfigurer, der repræsenterer hver sine normer? Hvem er funktionel karakterer, og hvad gør de, der driver handlingen frem?

  • Filmcentralen
    Dansk: 5., 6., 7. klasse
    Dansk: 5., 6., 7. klasseFysisk beskrivelse:
  • 100 min

Sprog:
  • Dansk

Klassetrin:
5. til 7. klasse.

Producent: Nepenthe Film
Udgivelsesår: 2019
Distributør: Nordisk Film, 2020
CFU ID nr.: CFUFILM1106015
Spilletid: 100 min.
DK5:
Instruktør: Ask Hasselbalch
Manuskriptforfatter: Astrid Øye
Dan Hoffmann
Gunnar Järvstad
Philip LeZebnik
Søren Frellesen
Pædagogisk note: Dorte Haraldsted
Skuespiller: Allan Hyde
Jakob Oftebro
Nicolas Bro

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...

CFU databeskyttelsespolitik