Tysk
Genrer
Spillefilm
Tysk
Temaer
Anders sein
Tysk
Temaer
Familie

Findes ikke i udlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  7. til 9. klasse Online 
Huskeseddel:
Emma
Der Junge muss an die frische Luft

Indholdsbeskrivelse:
Nordrhein-Westfalen 1972. Den 9-årige Hans-Peter kan mærke, at han er anderledes, selvom alle omkring ham elsker ham for den, han er. Han er buttet, kan godt lide at klæde sig ud i dametøj og elsker at stå i centrum med sine sjove sketcher og parodier. Hjemme i bedstemor Ännes købmandsbutik optræder han næsten dagligt for at få kunderne og familien til at grine. Men drengens ubesværet liv bliver mere og mere overskygget af morens sygdom. Efter en mislykket operation mister hun lugtesansen og får efterfølgende en svær depression. Hans-Peter gør alt for at opmuntre sin mor, men selvom han lægger alle sine kræfter i at perfektionere sit komiske talent, lykkes det ham ikke at få sin mor tilbage.


Pædagogisk note:

Susanne Ries
Handlingen er baseret på den kendte tyske komiker Hape Kerkelings barndom og opvækst i Nordrhein-Westfalen. I et Tyskland, der stadig er præget af krigens efterslæb, finder den livsglade Hans-Peter sin helt egen måde at håndtere virkeligheden på. En hjertevarm fortælling, der dog også fortæller om moderens dybe depression, som ender i selvmord.
I dag er Hans-Peter Kerkeling forlængst blevet til hele Tysklands Hape Kerkeling, og man kan genkende mange af den kendte komikers karakterer i de personer, som har ledsaget ham gennem hans barndom.
Filmen behandler tyskfagligt relevante emner som Familie, Anders sein, og Krankheit und Tod.
Herunder findes en pædagogisk vejledning, der består af en række generelle refleksioner, ideer og opgaver til at arbejde med tv- og spillefilm i tyskundervisningen. Hovedfokus på selve opgaverne i denne vejledning ligger inden for mundtlig og til dels skriftlig kommunikation samt kultur og samfund som formuleret i Fælles Mål for tysk. Du kan således vælge, hvor du ønsker at lægge vægten i arbejdet med filmen og bruge de ideer til opgaver, som er mest relevante til din undervisning.


Fysisk beskrivelse:
  • 100 min

Sprog:
  • Tysk

Undertekster:
  • Dansk

Klassetrin:
7. til 9. klasse.

Producent: Gesellschaft für feine Filme. UFA Fiction. Warner Bros. Film Productions Germany
Udgivelsesår: 2018
Distributør: Angel Films, 2020
CFU ID nr.: CFUFILM1113116
Spilletid: 100 min.
DK5:
Filmfotograf: Judith Kaufmann
Forfatter til forlæg: Hape Kerkeling
Instruktør: Caroline Link
Manuskriptforfatter: Ruth Toma
Pædagogisk note: Susanne Ries
Pædagogisk vejledning: Anne Sophie West
Christina Hellensberg
Marianne Hubert
Skuespiller: Diana Amft
Joachim Król
Julius Weckauf
Katharina Hintzen
Sönke Möhring

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...

CFU databeskyttelsespolitik