Engelsk
Temaer
USA
Historie
Historiebrug
Historiske scenarier

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  7. til 10. klasse Ungdomsuddannelser Online 
Huskeseddel:
film og TV til valgfag i musik
Vis alle afsnit i serien
USA's historie ( 1 )

Indholdsbeskrivelse:
USA's historie fra 1600 til 2010 er emnet for denne populærvidenskabelige amerikanske serie, som byder på mange special effects og indklippede kommentarer af nulevende, berømte amerikanere. I begyndelsen af 1600-tallet grundlagde de første nybyggere den første permanente engelske bosættelse i den nye verden, Jamestown, opkaldt efter kong Jakob 1, ved James River i Virginia. Det var en kamp for overlevelse, men efterhånden som jorden kom under plov, og tobakshandlen voksede, opstod der et modsætningsforhold mellem nybyggerne og de engelske koloniherrer.


Pædagogiske noter:
Den pædagogiske vejledning retter sig mod fagene historie og samfundsfag fra 8. klasse og i ungdomsuddannelserne. Tv-serien "USA's historie 1 -12" er bygget op kronologisk fra de første nybyggere til nutiden. Hver episode kan dog ses uafhængig af hinanden med et indledende resumé. Tv-serien henvender sig primært til skolens overbygning og ungdomsuddannelserne. I nærværende pædagogisk vejledning indledes med konkrete arbejdsspørgsmål til episoderne og afsluttes med mere kildekritiske problemstillinger/synsvinkler.

  • CFU Danmark
    Hertil findes pædagogisk vejledning til historie og samfundsfag
    Hertil findes pædagogisk vejledning til historie og samfundsfag

Fysisk beskrivelse:
  • TV-optagelse, 44 min

Sprog:
  • Engelsk

Undertekster:
  • Dansk

Klassetrin:
7. til 10. klasse.
Ungdomsuddannelser

Udgiver: DR2
Udgivelsesår: 2011
ID nr.: TV0000019159
TV Dato: 12-09-2011
Spilletid: 44 min.
DK5:
Instruktør: Nick Green
Pædagogisk vejledning: Morten Buttenschøn

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...

CFU databeskyttelsespolitik