Dansk
Fortolkning
Andre æstetiske tekster/multimodale
Reality-tv
Samfundsfag
Politik
Demokrati
Samfundsfag
Politik
Det politiske system
Samfundsfag
Politik
Medier og politik
Samfundsfag
Politik
Politiske partier

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  9. til 10. klasse Ungdomsuddannelser Voksenuddannelser Online 
Huskeseddel:
9. klasse besættelsen
Vis alle afsnit i serien
Det slører special edition ( 3 )
Latifa starter et politisk parti

Indholdsbeskrivelse:
Latifa starter et politisk parti: Syg Alliance. Latifa har fundet ud af, at for at få magt kræver det, at man har et parti og kan komme i Folketinget og bestemme noget. Men hvordan opretter man et parti? Hvordan får man stemmer? Kan man lære noget af andre succesfulde danske politikere? Kan hun lære noget af Pia Kjærsgaard? Og hvad for et parti synes vælgerne egentlig, at der mangler? Følg med!


Pædagogiske noter:

Lasse Hollbaum Vinther
Semantisk læremiddel, som dækker følgende kompetenceområdet i Samfundsfag Politik med særligt henblik på færdigheds- og vidensmålområderne Demokrati, Det politiske system, retsstat og rettigheder, Politiske partier og ideologier samt Medier og politik.
Gennem humor og satire sætter Figuren Latifa fokus på hvad et politisk parti er og hvordan man kommer i folketinget. Der er tilhørende kapitelsæt, hvor det er tænkt at eleverne i grupper ser udsendelsen, arbejder med spørgsmålene samt undervejs selv arbejder med at danne deres eget parti og de overvejelser det giver - en sjov og utraditionel introduktion til et klassisk politikområde.
Læremidlet kan forholdsvis enkelt ændres til at kunne anvendes til ONLINEundervisning, ved at kopiere og anvende kapitelsættet og evt. fjerne, tilføje eller ændre de enkelte kapitelmærkninger.


Fysisk beskrivelse:
  • TV-optagelse, 23 min

Sprog:
  • Dansk

Klassetrin:
9. til 10. klasse.
Ungdomsuddannelser, Voksenuddannelser

Udgiver: DR2
Udgivelsesår: 2013
ID nr.: TV0000027353
TV Dato: 21-11-2013
Spilletid: 23 min.
DK5:
Instruktør: Parminder Singh
Manuskriptforfatter: Parminder Singh
Pædagogisk note: Lasse Hollbaum Vinther
Vært: Sara Al Naser

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...

CFU databeskyttelsespolitik