Matematik
Statistik og sandsynlighed
Statistik

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  10. klasse Ungdomsuddannelser Voksenuddannelser Online 
Huskeseddel:
9. klasse besættelsen
DR2 Tema
Statistik, magt og manipulation

Indholdsbeskrivelse:
Når du ser film på din Ipad, afleverer barn i institution, køber ind og kører bil, bliver du iagttaget og lavet til statistik, og dine data fortæller mere om dig, end du drømmer om. Når FC Midtjylland spiller fodbold, bliver der også lavet statistik i stor stil, og udmøntningen af den har stor betydning for både taktik og træning. Det skyldes, at FC Midtjylland ejes af en rig englænder, der har skabt sin formue ved at lave statistik på fodboldkampe og spille på de rigtige hold, antal mål, næste målscorer osv. Og hvad med politikerne? De bruger og misbruger gerne statistik, men forstår de den - og gør du? Test dig selv sammen med politikerne, når vært Søren Storm disker op med et eksempel på statistisk "falsk positiv".


Pædagogiske noter:

Bo Kristensen
Denne udsendelse kan bruges i matematikundervisningen i 7.-9. klasse. Den er oplagt til at arbejde med, hvordan statistik kan bruges til at manipulere med data, til at tale om, hvordan og hvor statistik bliver brugt i samfundet og hverdagen, og til at tale om, hvordan statistik påvirker vores daglige og fremtidige liv.
Kapitelsættet giver mulighed for, at man kan udvælge bestemte fokusområder, hvis hele udsendelsen er for meget på en gang. Man kan også tildele grupper i en klasse forskellige kapitler/områder, de skal arbejde med at fortolke og formidle til andre.


Fysisk beskrivelse:
  • TV-optagelse, 65 min

Sprog:
  • Dansk
  • Engelsk (sporadisk)

Undertekster:
  • Dansk

Klassetrin:
10. klasse.
Ungdomsuddannelser, Voksenuddannelser

Udgiver: DR2
Udgivelsesår: 2016
ID nr.: TV0000104334
TV Dato: 17-12-2016
Spilletid: 65 min.
DK5:
Pædagogisk note: Rikke Schnedler Teglskov Kristensen
Vært: Søren Storm

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...

CFU databeskyttelsespolitik