Dansk
Fortolkning
Andre æstetiske tekster/multimodale
Dokumentarfilm
Dansk
Fortolkning
Andre æstetiske tekster/multimodale
Dokumentarprogram
Dansk
Fortolkning
Æstetiske tekster/Litteratur
Krimi

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  6. til 10. klasse Ungdomsuddannelser Voksenuddannelser Online 
Huskeseddel:
9. klasse besættelsen
Krimiforfattere
På job med Katrine Engberg

Indholdsbeskrivelse:
Dansk dokumentarserie. Hvordan ser et lig ud, når det har ligget i en kuffert i tre måneder? Katrine Engberg arbejder på sin næste krimi. Hun mødes med politi og retsmediciner for at få inspiration og afprøve sine ideer. Hendes research fører hende til Bornholm, hvor et lokalt savværk kommer til at spille en uhyggelig rolle. Men hvorfor er research så vigtig, og hvad skal der egentligt til for at skrive en god krimi?


Pædagogiske noter:

Dorte Haraldsted
Vi kommer tæt på krimiforfatter Katrine Engbergs arbejdsproces fra post-it-sedler på opslagstavlen, interview med en retsmediciner til besøg på gerningsstedet i DR's serie 'Krimiforfattere'. Undervejs fortæller litteraturekspert om genren 'nordic noir', og hvordan Katrine Engberg skruer en krimiplot sammen med en politibetjent i hovedrollen, der indsamler ledetråde og opklarer et mord til sidste. I udsendelsen får vi indblik i krimiforfatterens arbejdsmetoder og overvejelser undervejs fra idé til færdig roman.
Book udsendelse og kapitelsættet 'Skriv prolog til din egen krimi' til dine elever, så de kan lade sig inspirere af Katrine Engbergs metoder og have fokus på autenticitet og sanseligt sprog, når de selv skriver. Kapitelsættet kan også hentes på pdf herunder og sendes til eleverne, så de kan have skriveopgaven med ud, når de er på jagt efter et findested/gerningsted i lokalmiljøet. De skal medbringe artefakter, som kan markere, at der er tale om et efterforskningssted fx små skilte med tal, afspærringsbånd, linieal osv. og iscenesætte et fotografier, der kunne ligge i politiets arkiver. Med en notesbog hånden skal de også sanse stedet og notere detaljer, der kan være vigtige for efterforskningen. De kan bruge fotoet til sidst, når de skal layoute en forside til deres roman.
Scener fra bogen "Isola" bliver dramatiseret undervejs i udsendelsen og skaber en forbindelse mellem de løse forestillinger forfatter en har i sit hoved til endelige tekst. Temaet er ensomhed og isolation, hvilket også kan være temaet i elevernes egen krimi. Se evt. udsendelsen 'Nordic Noir - krimi i verdensklasse' og find ud af, hvorfor nordiske krimiserie har fået en international fanskare.


Fysisk beskrivelse:
  • TV-optagelse, 29 min

Sprog:
  • Dansk

Undertekster:
  • Dansk

Klassetrin:
6. til 10. klasse.
Ungdomsuddannelser, Voksenuddannelser

Udgiver: DR2
Udgivelsesår: 2020
ID nr.: TV0000120263
TV Dato: 19-04-2020
Spilletid: 29 min.
DK5:
Pædagogisk note: Dorte Haraldsted
Tilrettelægger: Poul Frederik Harsløf

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...

CFU databeskyttelsespolitik